Haber

Erkan Aydın’dan Bakan Koca’ya ‘Memleket Hastanesi’ Yanıtı: “Bu Hastanelerin Takipçileri Sırf Şehir Hastanelerine Kaynak Aktarmak İçin Kapandı…

CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın’ın Muradiye Memleket Hastanesi’nin akıbetiyle ilgili sorusuna yanıt veren Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Mevcut hastane binasına güçlendirme ve tadilat yapıldıktan sonra devlet hastanesi olarak hizmet verecek” dedi. Aydın tepki göstererek, “Halk küçük bir tedavi için şehrin 30 km uzağına yönlendiriliyor. Şehrin göbeğinde bir hastane var. Birçok kişinin doğduğu hatta hayatını kaybettiği hastanenin bir an önce hizmete açılması gerekiyor. Sadece şehir hastanelerine kaynak aktarmak için kapatılan bu hastanelerin peşine düşeceğiz.” .

CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın 2019’da şehir hastanesinin açılmasının ardından kapatılan Muradiye Memleket Devlet Hastanesi’nin akıbetinin hesabını sorulması üzerine TBMM Başkanlığı’na soru yöneltti. Covid-19 salgını nedeniyle karantina hastanesine dönüştü.

“MEVCUT HASTANE BİNASININ GÜÇLENDİRİLMESİ VE YENİLENMESİ YAPILDIKTAN SONRA DEVLET HASTANESİ OLARAK FAALİYETE GEÇECEKTİR”

Bakan Koca, “300 yataklı Bursa Muradiye Memleket Devlet Hastanesi proje hizmet ihalesi 25.05.2022 tarihinde yapılmış olup, sözleşmesi 21.06.2022 tarihinde imzalanmıştır. İhale yöntemi Kültür Varlıkları İhale Yönetmeliğine göre yapılacaktır.” kısa süre içerisinde ihalesi yapılacak ve inşaatına başlanacak. Mevcut hastane binasının güçlendirilmesi ve yenilenmesinin ardından devlet hastanesi olarak hizmet verecek. Halkın ihtiyacına yönelik sağlık hizmeti sunulması için planlama yapıldı.”

Aydın, Bakan Koca’nın yanıtına ilişkin şu değerlendirmelerde bulundu:

“HASTANELERİN EN KISA ZAMANDA HİZMETE AÇILMASI GEREKİYOR. KAPATILAN BU HASTANELERİ SADECE ŞEHİR HASTANELERİNE KAYNAK AKTARMAK İÇİN TAKİP EDECEĞİZ”

“Yaklaşık 150 yıllık Memleket Hastanesi şu an kapalı. 3.5 yıl önce şehir hastanesi açılırken Bursa’da 4 hastaneyi kapatmışlar, 1 tanesi burada. Burası çok büyük bir hastane atıl durumda. İnsanlar giremiyor. şu an hastanelerden randevu alıyorlar enfeksiyondan korkuyorlar ama burada koca bir hastane kapandı çürümeye terkedildi soru önergesi verdik bakan nezaketle cevap verdi ‘tadilat devam ediyor, bitiririz’ dedi. mümkün olur olmaz.’ Şehrin göbeğinde bir hastane var.Birçok insanın doğduğu hatta öldüğü hastanenin bir an önce hizmete açılması gerekiyor.Sadece şehir hastanelerine para aktarmak için kapatılan bu hastanelerin takipçisi olacağız. zaman, gücümüz dahilinde çözeceğiz.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu