Haber

Keşan Dokuzdere-Tabiat Parkı Projesi için ortaklık imzaları atıldı

Keşan Dokuzdere-Tabiat Parkı Projesi’nin ortaklık imzaları atıldı.

Keşan Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Bulgaristan’ın Elhovo Belediyesi, Edirne Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ve Bulgaristan Yeşil Istranca Derneği’nin katılımıyla gerçekleştirilecek olan “Keşan Dokuzdere-Tabiat Parkı” Projesi kapsamında Elhovo’da toplantı düzenlendi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, INTERREG – IPA Bulgaristan – Türkiye 2021-2027 Sınır Ötesi İşbirliği Programı’na sunulmak üzere projeye katılım imzasını attıklarını belirtti.

Proje kapsamında Keşan Korudağ-Dokuzdere bölgesine ekolojik park yapılacağını belirten Helvacıoğlu, “Bölgenin turizm altyapısı oluşturulacak ve sosyalleştirilecek. Ekolojik park ile Korudağ bölgesinin en büyük çevre yatırımı gerçekleştirilmiş olacak. Keşan’ımız için ilkleri, rekorları, guruları yaşatmaya devam ediyoruz. Keşan’a nefes aldıracak, doğasına ve yeşiline dokunacak çevreci projelerle ilkleri yaşıyoruz.” terimleri kullandı.

Toplantıya Edirne Doğa Savunma ve Milli Parklar Şube Müdürü Kerim Yapça ve Keşan Belediyesi Proje Danışmanı Nazife Gündoğdu da katıldı.

Sahiller özel bir grup tarafından ilaçlanıyor

Keşan Belediyesi tarafından mücavir alanlarda yürütülen sinek ve haşere mücadelesi devam ediyor.

Veteriner İşleri Müdürü Arif Güler yaptığı açıklamada, yaz döneminde oldukça hareketli olan Erikli ve Yayla kıyılarında 5 kişilik özel bir grupla kapsamlı bir çalışma yürüttüklerini belirtti.

Uygulamanın olumlu etkilerinin kısa sürede görüldüğünü belirten Güler, şunları söyledi:

“5 kişiden oluşan grubumuz 5 gün 6 gece sokak ve sokaklarda sivrisinek ve haşerelerin üreyebileceği alanlara ilaçlama yapıyor. Erikli, Yayla ve Danişment’te özel ekip oldukça aktif olarak çalışıyor ve sokak sokak sokak sokak çalışıyor. Bu kapsamda sakin su alanlarına, derelere. Havuzlarda, çöp konteynırlarında ve bodrumlarda karasinek ve larvasit ilaçlama çalışmaları, akşamları ise araç üstü cihazla böcek ilaçlaması yapılıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu